Schalke distantieert zich na Russische inval van hoofdsponsor

Schalke distantieert zich na Russische inval van hoofdsponsor

24-02-2022 13:15
12

Schalke 04 distantieert zich nadrukkelijk van de Russische hoofdsponsor Gazprom. Op de dag van de invasie van Oekraïne gaf trainer Dimitrios Grammozis een duidelijk signaal af, terwijl een lid van de raad van toezicht per direct is opgestapt.

Grammozis verscheen donderdagochtend in een neutrale trainingsjas op de persconferentie voor de uitwedstrijd tegen Karlsruher SC. Het logo van Gazprom, dat afgelopen weekend nog op de borst stond, was verdwenen. Over het Gazprom-logo op het reclamebord achter Grammozis is een sticker met de tekst 'Freiheit für die Ukraine' geplakt.

De Russische hoofdsponsor Gazprom betaalt Schalke tot medio 2025 elk jaar negen miljoen euro. Bij promotie naar de Bundesliga lonkt er vijftien miljoen euro, met een bonus van drie miljoen. Of en hoe lang dit zo zal blijven, is de vraag.

Tekst gaat door onder tweet

Vertrouweling van Poetin weg
De Russische aanval op Oekraïne heeft ook geleid tot het vertrek van een prominent lid van de raad van toezicht. Matthias Warnig, die namens Gazprom in de raad zat, heeft zijn functie per direct neergelegd. De 66-jarige Duitser is directeur van Nord Stream AG, het consortium onder aanvoering van Gazprom dat de gaspijplijn Nord Stream 1 heeft aangelegd tussen Rusland en Duitsland. Warnig is een vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin.