OFFICIEEL: Mechelen kapitaalinjectie goedgekeurd en nieuwe Raad van Toezicht

OFFICIEEL: Mechelen kapitaalinjectie goedgekeurd en nieuwe Raad van Toezicht

23-02-2022 11:30 Laatste update: 11:31
3

De kapitaalverhoging bij KV Mechelen is nu officieel rond. De bestuurders en de aandeelhouders van KV Mechelen hebben een akkoord bereikt. Het zou gaan over een kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro. 

In de nieuwe structuur zou de hoofdaandeelhouder, Dieter Penninckx, minder invloedrijk worden binnen de club. Zijn aandeel daalt van 71 procent naar 49 procent. De Nederlandse bedrijfsleider Philippe van Esch slorpt een stuk van die aandelen op. Hij krijgt zo’n twintig procent van de taart.

Ook ingevoerd is een nieuwe structuur in de Raad van Toezicht en daar zetelt nu ook clubicoon Mark Uytterhoeven in. "Het aandelenpakket van de supporters bedraagt nu 8%, met 3 op 11 leden in de Raad van Toezicht verankert de club de in België unieke supportersinspraak. De fans beschikken ook over een vetolijst die verder werd uitgebreid. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een veto stellen tegen een toekomstige nieuwe aandeelhouder."

Nu de kapitaalverhoging goedgekeurd is kan de club een deel van haar schulden meteen aflossen. "Door deze kapitaalverhoging versterkt de club haar fundamenten. Nieuwe investeerders en een versterking van de financiële structuur waar goed beheer en extra controles centraal blijven staan, zorgen voor een nieuwe stap in de verdere uitbouw van de club", besluit KV Mechelen.