'Ik denk toch dat het over is voor Memphis bij kampioenswaardig Barcelona'

'Ik denk toch dat het over is voor Memphis bij kampioenswaardig Barcelona'

22-02-2022 07:15
3

FC Barcelona komt steeds meer op stoom in Spanje, maar Memphis Depay kijkt met een blessure toe. Oud-voetballer Jan van Halst vreest dat de rol van Memphis al is uitgespeeld in Camp Nou.

Barça maakte in het Europa League-duel met Napoli (1-1) en vooral in de Primera División-wedstrijd tegen Valencia (1-4) een uitstekende indruk. "Dit is nu de tweede wedstrijd dat je denkt: dit is wel een kampioenswaardig elftal", vertelt Van Halst bij Rondo. "Het is veel te laat hoor en ook nog te wisselvallig. Maar je ziet wel de kwaliteit voorin waar ze zo naar gehunkerd hebben. Daardoor wordt de druk op de achterste linie ook wat minder."

Van Halst moest tijdens het treffen met Valencia aan Memphis denken. "Hij is nu geblesseerd, maar dat is toch over bij Barcelona? Dat denk ik wel." De Catalanen roerden zich flink tijdens de winterse transferwindow en haalden met Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré drie concurrenten voor de oud-PSV'er. "En dan heb je Ansu Fati nog die eraan komt", stelt de analist. "Voorin wordt het heel druk en hij is ook niet gehaald door deze trainer."

Marco van Basten denkt dat de weken van de waarheid aanbreken voor Memphis. "Want als Depay goed genoeg is om nu een basisplaats te krijgen, dan maakt 'ie het af ook, dan blijft hij. Maar als dat niet het geval is..."