OFFICIEEL: Bolingoli maakt overstap van Schotse Celtic naar Rusland

OFFICIEEL: Bolingoli maakt overstap van Schotse Celtic naar Rusland

21-02-2022 20:20 Laatste update: 22-02-2022 17:13

Boli Bolingoli staat op het punt om nog snel naar een nieuwe club te verhuizen. De linkerflankspeler moet Celtic verlaten en kan aan de slag bij het Russische FC Ufa.

Dat meldt de Engelse journalist Pete O'Rourke. Bolingoli keerde afgelopen zomer na een minder geslaagde uiteenbeurt aan Istanbul Basaksehir terug naar Schotland, maar kreeg ook deze campagne geen kansen meer bij Celtic. Hij kwam amper aan twee wedstrijden en mag alweer vertrekken.

Nu biedt het Russische FC Ufa een oplossing. De transfermarkt loopt daar nog tot 22 februari, waardoor Bolingoli nog voor het sluiten een transfer kan versieren. FC Ufa staat momenteel op een voorlaatste plek in de stand en dreigt te degraderen. Bolingoli moet de club helpen om dat te zien voorkomen.

De ex-speler van Club Brugge en STVV werd in 2019 van Rapid Wien overgenomen door Celtic. Helemaal overtuigen kon hij echter nooit. Bolingoli, die nog een contract tot medio 2023 bij de club heeft, kwam 31 keer uit voor Celtic. Daarin was hij goed voor vier assists.

Update: FC Ufa heeft de komst van Boli Bolingoli bekendgemaakt. De verdediger komt over van het Schotse Celtic.