Simons:We moeten dit toch wel even verwerken, maar dat zal niet gemakkelijk zijn

Simons:"We moeten dit toch wel even verwerken, maar dat zal niet gemakkelijk zijn"

20-02-2022 11:15
17

SV Zulte Waregem zal de afgelopen derby tegen KV Kortrijk zo snel mogelijk willen vergeten. Essevee verloor met 5-0 en daar was trainer Timmy Simons natuurlijk niet mee opgezet, zo schreef Sporza.

Een teleurgestelde stelde logischerwijs dat dit "een zeer slecht resultaat" is voor zijn ploeg. "We stonden nochtans goed in het begin van de wedstrijd, maar na de rode kaart werd het zeer lastig." Het was central verdediger Cameron Humphreys die na 36 minuten met rood werd uitgesloten. 

"We hebben onze momenten niet gepakt toen we baas waren in de wedstrijd. We hebben geprobeerd om zo lang mogelijk op 2-0 te blijven, maar dat zat er niet in." Simons wist dat die forfaitscore in een derby pijnlijk is. "Vooral voor onze supporters is dit heel hard. Ze keken er zo lang naar uit."

Zulte Waregem kon al zeven wedstrijden op rij niet meer winnen en deze klap komt ook hard aan in het kamp van Simons, zo liet hij blijken. "We zullen dit toch wel even moeten verwerken. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we moeten nu al kijken naar de wedstrijd van volgende week." Essevee blijft 16de. Op speeldag 29 speelt het een cruciale match voor het behoud: thuis tegen RFC Seraing.