KV Kortrijk vernedert Essevee helemaal, fans gaan in het slot over de schreef

19-02-2022 20:35
21

De belangrijke West-Vlaamse derby werd zaterdag in het voordeel van KV Kortrijk beslist. De thuisploeg kende weinig moeilijkheden met Zulte Waregem en hield met overtuigende 5-0 cijfers de drie punten thuis.

In een stormachtige West-Vlaamse derby stond er veel op het spel. Niet allerminst de eer. Dat leek Zulte Waregem ook begrepen te hebben met een snedige start, zonder echt voor veel groot gevaar te zorgen.

Dat deed thuisploeg KV Kortrijk echter wel. Sainsbury wist na een scherp aangesneden vrije trap van Selemani de Kerels op voorsprong te brengen. Een klap voor Zulte Waregem, dat het nog wat moeilijker kreeg na een tweede doelpunt van KV Kortrijk.

Tot overmaat van ramp moest Essevee nog met tien verder na een tweede gele kaart voor Camperon Humphreys. Zinho Gano kreeg voor rust nog een unieke mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar raakte niet voorbij doelman Ilic. Bij rust stond het dan ook nog steeds 2-0.

Wie dacht dat Zulte Waregem in de tweede helft beter voor de dag zou komen, kwam bedrogen uit. Essevee bleef het spel ondergaan en KV Kortrijk bleef domineren. De thuisploeg werd er ook voor beloond en wist via Selemani nog voor het uur al op 3-0 te komen. De flankaanvaller benutte een strafschop en beslist de wedstrijd helemaal in het voordeel van de Kerels.

De dominantie van KV Kortrijk werd even later nog wat duidelijker nadat Bodomosi er 4-0 van wist te maken. Het werd een regelrechte belegering door de Kortrijkzanen, die niets heel lieten van Essevee. Selemani onderstreepte zijn sterke prestatie door de 5-0 cijfers op het scorebord te zetten en zo de bezoekers uit Waregem ook compleet te vernederen.

Even leek er zelfs nog een zesde aan te komen. Die treffer werd afgekeurd, waardoor het uiteindelijk bij 5-0 bleef voor KV Kortrijk. Net voor tijd gingen enkele 'fans' van Essevee zwaar in de fout en werden er vuurpijlen op het veld gegooid. Twee minuten voor tijd gingen de spelers van het veld en kwamen ze na een korte pauze het veld terug op.

Na nog een akkefietje tussen heethoofden van beide supportersgroepen greep de politie in, werd er nog enkele minuten gevoetbald en veranderde de score niet meer. Het bleef 5-0, maar dreigt Essevee naast de vernedering er nog een serieuze boete bij te krijgen.