Tuchel (Chelsea) over Lukaku: Romelu is ook maar een mens, maar hij moet helpen

Tuchel (Chelsea) over Lukaku: "Romelu is ook maar een mens, maar hij moet helpen"

19-02-2022 11:50
11

Crystal Palace ontvangt op zaterdag haar buren Chelsea FC. De Londense derby is er ook eentje tussen twee Rode Duivels: Christian Benteke en Romelu Lukaku. De laatstgenoemde kon dit seizoen al rekenen op redelijk wat media-aandacht. Vaak niet meteen positieve aandacht. 

Het is voorspelbaar… Bij elke persconferentie van Chelsea zit ergens wel een vraag over de spits verweven. Ook deze keer was dat niet anders. Thomas Tuchel  moest zijn spits nog maar eens verdedigen, of daar lijkt het toch op. 

"We zijn niet teleurgesteld in Romelu, maar natuurlijk had iedereen van hem verwacht om vanaf het begin veel te scoren," vertelt Tuchel in de persconferentie. Nochtans scoorde onze nationale topschutter vorige week zowel in de halve finale als de finale op het WK voor clubs. 

Tuchel lijkt op zoek te gaan naar antwoorden. Maar Romelu is ook maar een mens en in onze spelstijl moeten onze aanvallers ook veel verdedigend werk opknappen", vertelde de Duitse coach. "Hij heeft bij al zijn vorige clubs al bewezen dat hij vaak het succesvol eindstation is van een aanval."