Vandenbempt is scherp voor KRC Genk: Ze zijn het al vergeten

Vandenbempt is scherp voor KRC Genk: "Ze zijn het al vergeten"

18-02-2022 11:45
17

KRC Genk heeft besloten om een persstop in te lassen. Dat is een protestactie na enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen. Peter Vandenbempt spreekt echter van een 'selectief geheugen'.

"Een selectief geheugen is een vereiste in de verontwaardiging over de scheidsrechters", aldus Vandenbempt bij Het Nieuwsblad. "Laatst laste een club een persstop in. Naar verluidt uit onvrede. Niet over het niveau van enkele spelers, maar met de arbitrage. Sindsdien profiteerde die club van een onbestraft handspel en een verkeerd gegeven vrije trap om het verschil te maken. Maar, hoewel heel recent, ze zijn het al vergeten."

KRC Genk is echter niet de enige club die de ref onder vuur neemt. "Clubs klagen over de arbitrage omdat ze weten dat scheidsrechters nadien minstens onbewust beïnvloed zullen zijn. Triest, maar het kan nog altijd erger. De Disciplinaire Raad van de voetbalbond buigt zich vandaag over de onterecht afgekeurde goal van Standard tegen Cercle Brugge. Het deksel van de doos van Pandora ligt al los, benieuwd of de Raad het eraf gooit."

KRC Genk speelt zondag overigens een topper op het veld van Anderlecht. Bij winst kan het op vier punten van Anderlecht komen.