Van Damme over transfer naar Antwerp: Dat heeft de doorslag gegeven

Van Damme over transfer naar Antwerp: "Dat heeft de doorslag gegeven"

18-02-2022 09:05 Laatste update: 10:46
2

Jelle Van Damme zat deze week in de MIDMID-zetel en vertelde daarin uitgebreid over zijn carrière. Over zijn voorlaatste halte, Royal Antwerp FC. Hij heeft het onder andere over de overstap van LA Galaxy naar de Bosuil.

In 2017 maakte Van Damme de overstap van LA Galaxy naar Antwerp. Het was Luciano D'Onofrio die kwam aankloppen bij Van Damme. "Dat was in augustus of september, maar in de VS loopt het seizoen minstens tot november", zei Van Damme. "Ik dacht: ik kan het niet maken om hier nu zomaar te vertrekken. Zeker niet als kapitein."

Uiteindelijk maakte Van Damme in augustus 2017 toch de overstap naar Antwerpen. Volgens de ex-verdediger speelden er twee zaken mee in die beslissing. De kinderen en het contractvoorstel. "Terug bij de kinderen kunnen zijn, dat heeft toen de doorslag gegeven." Naar eigen zeggen kreeg Van Damme er ook een erg goed contractvoorstel, wat ook hielp in zijn keuze. 

"Ik had het tijdens de eerste maanden moeilijk", zei Van Damme over zijn beginperiode bij The Great Old. "Maar ik heb er uiteindelijk twee fantastische jaren gehad." Na Antwerp zou Van Damme nog naar Sporting Lokeren trekken met als opdracht hen terug naar 1A te brengen, dat lukte niet en de Waaslandse club ging zelfs failliet. In februari van vorig jaar zette Jelle Van Damme een punt achter zijn carrière.