Van Damme reageert na klacht over matchfixing tegen Anderlecht en KRC Genk

Van Damme reageert na klacht over matchfixing tegen Anderlecht en KRC Genk

17-02-2022 19:30
25

Ook Jelle Van Damme heeft inmiddels gereageerd op de klacht die hij heeft ingediend na het mogelijke matchfixing-schandaal in 2014. RSC Anderlecht zou dankzij dat schandaal de titel hebben gepakt.

Roland Duchâtelet geeft aan bewijs te hebben over matchfixing en diende een klacht in. Ook Paul-José Mpoku en Jelle Van Damme, toen spelers van Standard, hebben een klacht ingediend tegen RSC Anderlecht en KRC Genk, de twee clubs die betrokken waren in het matchfixing-schandaal.

Bij de podcast MIDMID kwam Van Damme ook met een reactie op die klacht. "Als het klopt dat bepaalde mensen georkestreerd hebben dat de titel dat seizoen naar Anderlecht is gegaan, dan wil ik dat dat onderzocht wordt. De enige optie is dan om een klacht in te dienen", geeft hij aan.

De voormalige verdediger vraagt zo'n 500.000 euro, maar volgens hem is het niet om het geld te doen. "Het is niet dat ik een slechte verliezer ben, ik wil gewoon weten waar het op staat", geeft Van Damme aan.

Schuldigen
Van Damme denkt ook te weten wie zich schuldig heeft gemaakt aan matchfixing. "Volgens mij gaat het over dezelfde personen die in Operatie Zero genoemd worden. Die mensen zijn vandaag nog allemaal actief in het voetbal. Wat we horen, heeft niets met sport te maken. Als er een optie bestaat om dat soort mensen uit het voetbal te halen, dan moeten we dat doen."

"Mij is het niet te doen om het huidige bestuur van Anderlecht of Genk, maar het zegt genoeg dat het huidige Anderlecht-bestuur zelf een klacht heeft ingediend", besluit Van Damme.