Seraing-coach Garcia baalt nog steeds: Zeker na uitspraak van Referee Department

Seraing-coach Garcia baalt nog steeds: "Zeker na uitspraak van Referee Department"

16-02-2022 15:44
3

Spelers en staf van RFC Seraing mochten dan wel een vrij weekend gehad hebben, het zal ongetwijfeld een met veel kopzorgen geweest zijn. Vrijdagavond moest het immers in extremis een nederlaag toestaan tegen Royal Antwerp FC (0-1). Enkele scheidsrechterlijke beslissingen zetten toen kwaad bloed. Bij Jean-Louis Garcia is dat inmiddels weer wat afgekoeld.

Na afloop van de partij met Antwerp haalde Garcia zwaar uit naar de Belgische arbitrage. Volgens hem had Seraing sinds zijn komst nog geen enkele VAR-interventie in haar voordeel zien uitdraaien. Dat was ook tegen The Great Old niet het geval, aldus Garcia. Ondanks een rode kaart voor Ally Samatta had de Fransman graag nog een strafschop gekregen na een mogelijke overtreding van Dorian Dessoleil. Bovendien vond hij dat de winnende treffer (in minuut 92) voortkwam uit een vrije schop die er niet had mogen komen.

"Het was een bittere pil om slikken", geeft Garcia enkele dagen later toe dat hij erg ontgoocheld was. "Des te meer nadat we kennisnamen van het oordeel van het Referee Department, die de vergissing van de scheidsrechter (Arthur Denil, nvdr.) toegaf. Ik hoop dat dat ertoe leidt dat zoiets zich niet kan herhalen ...", spreekt de trainer van Seraing zijn wens uit.

Nu het stof wat gaan liggen is, is ook de bezinning ingetreden. "We hebben de bladzijde omgedraaid", beweert Garcia. Sinds zijn troepen en hijzelf maandag op training verschenen, zijn ze enkel positief gefocust op de wedstrijd van komende vrijdag. Dan trekt Seraing naar KAA Gent. Geen eenvoudige opgave om punten te scoren, maar die zouden in ieder geval welgekomen zijn. Als Les Métallos zouden verliezen, krijgt rode lantaarn K. Beerschot V.A. zaterdag de kans om te naderen tot op vier punten. Dan moet het wel een overwinning meepakken bij Cercle Brugge.