Courtois stopt penalty van Messi en treedt in voetsporen van ex-Anderlechtman

Courtois stopt penalty van Messi en treedt in voetsporen van ex-Anderlechtman

15-02-2022 23:25 Laatste update: 16-02-2022 16:35
3

PSG – Real Madrid was dinsdag niet de match van Lionel Messi. De Argentijn kreeg nochtans dé kans om de scoren te openen, maar hij liet een strafschop onbenut. Thibaut Courtois keerde de inzet vanaf elf meter en kwam zo in een beperkt lijstje te staan. 

Als prof scoorde Messi 103 keer vanaf de stip. Dinsdag liet hij na om zijn totaal op 104 te zetten. De Argentijn geraakte niet voorbij Courtois en zette daardoor zijn teller van gemiste strafschoppen in zijn loopbaan op 30.

Opvallend, het komt amper voor dat Messi tegen dezelfde doelman twee keer faalt. Courtois werd dinsdag pas de derde doelman die twee keer een strafschop van Messi kon keren. De eerste keer dat Messi Courtois vanaf elf meter niet kon vloeren was tijdens de Supercopa in augustus 2013.

Diego Lopez en Rubén Martínez gingen Courtois voor en stopten eerder twee strafschoppen van de partij. De naam van Rubén doet waarschijnlijk nog wel een belletje rinkelen. De Spaanse doelman speelde immers heel even op huurbasis voor RSC Anderlecht.

Uiteindelijk won PSG dinsdag met 1-0 van Real Madrid. Kylian Mbappé besliste de partij in minuut 94.