Courtois speelt wereldpartij, maar Real Madrid kraakt in 94e minuut

Courtois speelt wereldpartij, maar Real Madrid kraakt in 94e minuut

15-02-2022 22:55
7

Paris Saint-Germain heeft een optie genomen op de kwartfinale van de Champions League. Uitgerekend Kylian Mbappé bezorgde zijn ploeg de zege op Real Madrid. In de 94e minuut sloeg hij toe na een geweldige partij van Thibaut Courtois. 

De wedstrijd in Parijs verliep precies zoals menigeen voorspeld had. Real Madrid timmerde alles dicht om de pijlsnelle voorhoede van PSG te neutraliseren en loerde zelf op de counter. Daardoor kreeg het aanwezige publiek een oersaaie wedstrijd voorgeschoteld waarin amper hoogtepunten waar te nemen waren. Angel Di Maria kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans, daarna bleef het lang stil.

PSG had een overduidelijk overwicht, maar deed daar te weinig mee. Ook omdat Real Madrid niet van plan was aan te vallen en alles op de verdediging gooide. Na rust veranderde dat spelbeeld amper. Real Madrid-doelman Thibaut Courtois werd naarmate de tweede helft vorderde steeds meer op de proef gesteld. Eerst blokkeerde de Rode Duivel een schot van Mbappé, om daarna een heldenrol op te eisen bij de strafschop van Lionel Messi.

Dani Carvajal haalde Mbappé neer, waardoor Messi aan mocht leggen vanaf elf meter. De Argentijn faalde en zag zijn strafschop gekeerd worden door Courtois, die daarna nog een aantal keren reddend optrad. Door de misser van Messi kwam de wedstrijd wel steeds meer los, maar wel in het voordeel van PSG. Real Madrid had alle moeite om de Parijzenaars op afstand te houden en mochten Courtois daarvoor bedanken. Eden Hazard viel in het slot van de partij in. 

Pas in blessuretijd volgde voor PSG de verlossing. Neymar, die na maanden zijn rentree maakte, bediende Mbappé met een hakje. Hij speelde twee man uit en passeerde Courtois in minuut 94.