Opbeurend nieuws voor PSG: Neymar is fit genoeg en zit op de bank tegen Real

Opbeurend nieuws voor PSG: Neymar is fit genoeg en zit op de bank tegen Real

15-02-2022 19:00 Laatste update: 19:08

Neymar start niet in de basis van Paris Saint-Germain in de heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid. Dat melden Franse media. De Braziliaan is nog niet fit genoeg.

Toch is de aanwezigheid van Neymar een opsteker voor iedereen die de Parijzenaars een warm hart toedraagt. De aanvaller zit namelijk voor het eerst sinds eind november, toen hij geblesseerd raakte en in tranen van het veld werd gedragen, weer bij de selectie. Of hij minuten kan maken en hoe veel er dat kunnen zijn, is niet duidelijk.

De afwezigheid van Neymar zorgde er wel voor dat Xavi Simons zijn kans greep in de voorhoede van PSG. De Nederlander met de weelderige haardos mocht afgelopen weekend meedoen in de competitiewedstrijd tegen Stade Rennais (1-0 zege) en speelde toen samen met Lionel Messi en Kylian Mbappé. Of Simons dinsdagavond zelfs in de basis mag starten, is nog even afwachten.

Bij Real Madrid is er dan weer geen basisplaats weggelegd voor Eden Hazard. Die andere Rode Duivel, Thibaut Courtois mag wel aan de partij tegen PSG beginnen.