Thorgan Hazard over zijn seizoen bij Dortmund: We missen consistentie

Thorgan Hazard over zijn seizoen bij Dortmund: "We missen consistentie"

11-02-2022 15:45 Laatste update: 16:33

Thorgan Hazard ging in gesprek met La Dernière Heure. De Rode Duivel speelt alweer een sterk seizoen in Duitsland bij Borussia Dortmund. De club staat momenteel op een tweede plek in het klassement, het heeft negen punten achterstand op het toch oppermachtige Bayern München

De laatste twee weken kende de club wisselvallige resultaten. Een 5-1 overwinning op Freiburg was de prelude van een uitschakeling in de beker met de 1-2 nederlaag tegen Sankt-Puali (een Duitse tweede klasser). De week erop won het dan wel opnieuw met 2-3 van Hoffenheim. Het is een perfecte samenvatting van het seizoen van Dortmund.  "Dat is het juist. Bij ons kan alles gebeuren,” vertelt Thorgan.

De beker
“Het is waar dat het ons aan consistentie ontbreekt. We kunnen een wedstrijd omdraaien, we kunnen terugkomen om te scoren. Maar daarna kunnen we punten verliezen tegen kleinere ploegen of kunnen we uit de beker worden gekegeld.” Graag had Thorgan Hazard opnieuw een succesvol bekerverhaal gemaakt. Vorig jaar haalde hij de beker met Dortmund binnen. “Helaas, we wilden deze trofee houden, het is niet gebeurd zoals gepland. En het is waar dat de laatste twee weken een beetje inconsistent zijn geweest. Daar zullen we het de rest van het seizoen mee moeten doen.”

De posities
Thorgan Hazard kent zelf ook een inconsistent seizoen. Met vijf goals en één assist in 22 optredens in alle competities is het niet zijn beste seizoen. De oorzaak lijkt eerder te liggen bij de posities die hij op het veld bekleedt. De positiewisselingen zorgen er ergens ook voor dat hij sterker op zoek moet naar de automatismen die zo cruciaal zijn voor een topspeler.

De automatismen
Hij geeft zelf toe dat hij hier af en toe ook mee worstelt. "Ja, het is ingewikkeld voor de automatismen, maar het is vooral dat wanneer een speler ontbreekt, ik zijn plaats inneem. Als hij terugkomt, besluit de coach me op de bank te zetten. Dan kom ik terug in het team, ik kom en ik maak het verschil. De volgende wedstrijd begin ik, maar het lukt me niet om een goede prestatie neer te zetten. Vandaar mijn beperkte speeltijd waardoor ik alleen maar minder beslissend kan zijn.”