'Met 50.000 euro sponsorgeld was ik trainer van een grote club in een grote stad'

'Met 50.000 euro sponsorgeld was ik trainer van een grote club in een grote stad'

11-02-2022 08:00
2

Tom Saintfiet kan terugblikken op een geweldige Afrika Cup met Gambia. Terwijl de trainer zich in Afrika zich al meer dan één keer heeft bewezen, lijken Belgische ploegen niet meteen om hem te wachten. Al waren er in het verleden wel contacten, waarbij minstens één heel opvallende.

Saintfiet was te gast bij MidMid. De heren van de podcast vroegen zich af of een trainer zich in Afrika niet kon 'inkopen' als hij (sponsor)geld mee zou brengen. "Dat heb ik in België meegemaakt in 2004 of 2005. Het was bij een Belgische grote club in een grote stad", aldus de trainer.

"De club stond op degraderen en ik belde de voorzitter persoonlijk op. Ik zei meneer de voorzitter, ik heb interesse. Dit is mijn filosofie. Ik wil u erin houden. De voorzitter zei: Meneer Saintfliet, wat u zegt klinkt heel interessant. Ik geloof best dat u een goede trainer bent. Toen zei hij: Als u morgen 50.000 sponsorgeld meebrengt, bent u overmorgen onze trainer van onze club."

Daarna kreeg Saintfiet de vraag om Eddy Wouters van Royal Antwerp FC ging? "Ik zeg verder niks", glimlachte de trainer. "Maar in ieder geval, dat heb ik in België meegemaakt."