Alderweireld: We wonnen nog geen prijs, maar altijd wel minstens de kwartfinale

Alderweireld: "We wonnen nog geen prijs, maar altijd wel minstens de kwartfinale"

09-02-2022 07:30
1

Rode Duivel Toby Alderweireld was te gast bij de podcast van 433: Home of Football. Daarin had hij het over de ambities voor het WK in Qatar van deze winter. 

Waar de Rode Duivels de afgelopen twee toernooien tot de topfavorieten voor de eindwinst behoren, lijkt dat in Qatar toch enigzins anders te zijn. "Ik zeg niet dat we het WK gaan of moeten winnen. We zullen zoals altijd ons best doen en hopelijk kunnen we iets speciaal doen zoals het afgelopen WK", daarmee wees Alderweireld op de historische derde plaats van de Rode Duivels op het WK in 2018.

De verdediger van Al-Duhail SC wees erop dat de Gouden Generatie deuren heeft geopend voor de jeugd die er nu zit aan te komen. "Ja, we wonnen nog geen prijs maar we haalden toch altijd minstens de kwartfinales. We bereikten zelfs de halve finales van het WK en de Nations League en jammer genoeg konden we nog geen finale spelen", aldus Alderweireld.

Mogelijk speelt de 32-jarige Alderweireld in Qatar zijn laatste WK. Hij was er al bij in 2014 en 2018 en ook op de EK's van 2016 en 2020 verdedigde hij de Belgische driekleur.