Beerschot lijkt gedoemd tot degraderen na nieuwe nederlaag tegen KV Mechelen

06-02-2022 17:54
6

Voor K. Beerschot V.A lijkt degradatie stilaan onafwendbaar. De drie punten tegen KV Mechelen waren broodnodig, maar ook tegen Malinwa liep het fout af. Dankzij een ijzersterke eerste helft van de thuisploeg eindigde het duel in een 3-2 winst voor KV Mechelen.

Voor Beerschot is het stilaan vijf voor twaalf en mag het amper nog punten verliezen. Een goed resultaat tegen KV Mechelen halen was de boodschap en via Suzuki kon het ook voor het eerste gevaar zorgen. Doelman Coucke was echter bij de les, wat ook het startsein betekende voor de 'KV Mechelen-show'.

Na de poging voor Beerschot was het al KV Mechelen wat de klok sloeg. Het kwam via Nikola Storm al vroeg op voorsprong en zag Hugo Cuypers niet veel later de voorsprong verdubbelen. Coach Javier Torrente probeerde in te grijpen met de komst van Rigo en Sebaoui, zij konden het tij niet doen keren.

Ook na die wissels bleef KV Mechelen oppermachtig en wist Storm zijn doelpuntentotaal te verdubbelen. Jordi Vanlerberghe scoorde voor de rust zelfs nog 4-0, maar die treffer werd terecht afgekeurd.

Ook na de pauze bleef KV Mechelen oppermachtig en waren de – kleine – kansjes voor de thuisploeg. Scoren deed het niet en op het uur kreeg het nog een tegenslag te verwerken na een rode kaart voor Storm.

De man meer bleek Beerschot al meteen te helpen. Enkele minuten later gaf Avenatti de Kielse Ratten toch weer wat hoop door de aansluitingstreffer via de paal voorbij Coucke te plaatsen.

Dat was echter niet genoeg om Beerschot ook weer helemaal in de wedstrijd te krijgen. Ondanks die man meer, kregen we - op eentje voor Rigo na - amper nog kansen. Sanusi wist er in het slot nog 3-2 van te maken, maar daar bleef het ook bij.