Ajax-vertrek lonkt: 'Denk dat ernaar gestreefd wordt Gravenberch te verkopen'

Ajax-vertrek lonkt: 'Denk dat ernaar gestreefd wordt Gravenberch te verkopen'

04-02-2022 23:00

Mike Verweij verwacht dat Ryan Gravenberch bezig is aan zijn laatste seizoen in het shirt van Ajax. Het contract van de middenvelder loopt in de zomer van 2023 af en de gesprekken over een nieuw contract verlopen moeizaam.

Wil Ajax geld overhouden aan Gravenberch, dan zal het hem deze zomer moeten verkopen. Gravenberch en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola houden zich vooralsnog stil over een mogelijke contractverlenging. "Ze zijn er nog niet uit, het is ook maar zeer de vraag of ze eruit gaan komen over een nieuw contract", vertelt Verweij in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Ik denk dat het heel moeilijk gaat worden."

Lang leek Gravenberch af te stevenen op een nieuw contract, maar de laatste weken blijft het angstvallig stil. "In eerste instantie zag het erg goed uit, maar er is best veel belangstelling voor hem", aldus Verweij. "Ik denk dat ze er niet uit gaan komen."

Voor een transfervrij vertrek hoeft Ajax niet bang te zijn, stelt Verweij. "Ajax heeft één groot voordeel bij de familie Gravenberch: het is normaal gesproken wel een familie die vindt dat Ryan niet gratis de deur uit mag lopen. Ik denk dat er wel naar gestreefd wordt om hem volgende zomer te verkopen."