Baskische heksenketel in vuur en vlam: Courtois en bankzitter Hazard uitgeschakeld

Baskische heksenketel in vuur en vlam: Courtois en bankzitter Hazard uitgeschakeld

03-02-2022 23:33
2

Voor Real Madrid zit het avontuur in de Copa del Rey erop. In een Baskische heksenketel werd er verloren van Athletic Club. Álex Berenguer schoot zijn ploeg vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd naar de halve finale: 1-0.

Op bezoek bij Athletic Club ging Real met Thibaut Courtois in de basis op jacht naar een plek in de halve finale van de Copa del Rey. De ploegen hielden elkaar in het eerste bedrijf goed in evenwicht. Echt gevaarlijk voor een van de twee doelen werd het echter niet. Scheidsrechter Jesús Gil Manzano hield de wedstrijd in handen, maar had daar wel een aantal keer een gele kaart voor nodig.

Na rust bleef het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde, maar leek Athletic wat gevaarlijker. Naarmate de tweede helft vorderde, probeerde Real het heft in handen te nemen. Dat lukte De Koninklijke ook steeds beter, maar de Athletic-defensie hield simpel stand. Richting het einde van de wedstrijd werd het spel kwalitatief minder, bij beide ploegen leek de tank aardig leeg.

Toch kregen de fans een toetje waar ze geen genoeg van kregen. Berenguer schoot de bal hard achter Courtois en zette het stadion daarmee in vuur en vlam. Diep in blessuretijd kreeg Isco nog de kans om het doel van Athletic onder vuur te nemen, maar dat deed hij vanuit buitenspelpositie. Eden Hazard bleef 90 minuten op de bank.

Athletic Club bekert daarom verder en staat in de halve finale van de Copa del Rey, terwijl Real teleurgesteld achterblijft. Het Spaanse bekertoernooi krijgt dit seizoen een verrassende winnaar. De vier kanshebbers zijn Athletic Club, Valencia, Real Betis en Rayo Vallecano.