Van spelen met Cavani, Mbappé en Neymar naar FC Emmen: 'Kansen verkeken'

Van spelen met Cavani, Mbappé en Neymar naar FC Emmen: 'Kansen verkeken'

03-02-2022 23:10
4

FC Emmen-aanwinst Metehan Güclü maakte in het voorjaar van 2019 zijn debuut in het eerste elftal van Paris Saint-Germain, maar zag vervolgens de grote sterren terugkeren bij de Franse grootmacht. Na een slepende hamstringblessure staat hij sinds kort onder contract in Emmen.

Tijdens zijn debuutwedstrijd voor PSG, een met 3-2 verloren duel met Nantes, wist Güclü als invaller meteen het net te vinden. Het bleef echter bij die ene wedstrijd in de hoofdmacht. "Niet zo gek, want daarna keerden Cavani, Mbappé en Neymar terug van blessures. Dus je snapt vast dat mijn kansen daarna verkeken waren", vertelt Güclü in gesprek met Rood Wit TV van RTV Drenthe.

"Ik wil weer lekker spelen. Maar eerst wil ik 100 procent fit zijn. Ik ben nog altijd herstellende van een hamstringblessure, die ik opliep kort nadat ik in de zomer van 2019 de overstap maakte naar Stade Rennes", vervolgt Güclü. Het noodlot sloeg toe op het moment dat de aanvaller een wedstrijd speelde met Turkije O21. "Daardoor kon ik zes maanden niet spelen, waarna de competitie vanwege corona ook nog eens vroegtijdig werd afgebroken."

Güclü ziet zichzelf als een centrumaanvaller, zo geeft hij vlak na zijn transfer naar De Oude Meerdijk aan. "Al kan ik ook op rechts (hangend) spelen, maar mijn beroep is toch vooral doelpunten maken. Hoever ik ben op dit moment? Ik denk dat ik op 80 of 90 procent zit. Over drie tot vier weken hoop ik wedstrijden te kunnen spelen."