Eiting verlaat KRC Genk al na half seizoen: Kon niet belangrijk worden voor ons

Eiting verlaat KRC Genk al na half seizoen: "Kon niet belangrijk worden voor ons"

01-02-2022 17:20
4

KRC Genk nam deze wintermercato onverwacht afscheid van Carel Eiting. De middenvelder werd afgelopen zomer nog maar overgenomen, maar ontbond in onderling overleg zijn contract. Head of Football Dimitri De Condé legt die beslissing uit.

Bij Genk leek men niet echt meer te geloven in een doorbraak van Eiting, waardoor men koos om hem te laten gaan. "Wij hadden niet het gevoel dat Carel belangrijk kon worden voor ons", vertelt De Condé bij Het Laatste Nieuws. "Niet op korte en niet op lange termijn."

Ook Eiting zelf zag een langer verblijf niet zitten en ging akkoord met de ontbinding van zijn contract. Eiting werd nochtans met de nodige adelbrieven in huis gehaald, maar wist niet door te breken in ons land. "Misschien heeft hij zich verkeken op de manier van spelen in België, vanuit de organisatie en weinig ruimte. Met het voetbal van Union als beste voorbeeld op dit moment", legt De Condé uit.

Eiting heeft al meteen een nieuwe club en keert terug naar ex-ploeg Huddersfield, waar hij op uitleenbasis al voor uitkwam. Uiteindelijk kwam Eiting negentien keer uit voor Genk, waarvan twaalf keer in de basis. Daarin was hij goed voor één assist.