Bayo is tevreden met de overwinning van Charleroi tegen STVV: Op de goede weg”

Bayo is tevreden met de overwinning van Charleroi tegen STVV: "Op de goede weg”

29-01-2022 17:30

De overwinning zet Charleroi weer op de rails. De Zebra’s zijn namelijk aan sterk seizoen bezig. Ze staan momenteel op een vijfde plek en wonnen op vrijdagavond van Sint Truiden VV met 1-0.

Toch kregen ze het op het einde van de wedstrijd nog knap lastig. Ook Vakoun Bayo geeft dit zelf toe in DH Sport. Ondanks dat het een uur lang een makkelijke wedstrijd leek, hadden de Zebra's het in de laatste dertig minuten moeilijk. "Het was ingewikkeld. Er was veel inzet. We speelden in een laag middenveld blok terwijl we vertrouwden op passen en veel oproepen. Deze manier van doen leidde tot het doel."

Centrale rol
Vakoun Bayon, in een centrale rol in plaats van een afmaker, was een belangrijk anker, zelfs als het hem energie kostte voor het doel. Hij voelt nog, naar eigen zeggen, erg comfortabel in die rol. Hij ziet in hoe je jezelf soms moet wegcijferen voor de groepen de ploeg. Het voetbal gaat vaak om offers maken voor het team. "Sint-Truiden was compact, dus ik moest de verdediging dwingen de bal te houden, zodat de anderen de ruimte konden nemen.”

Werk tegen STVV
Veel werken dat leek de boodschap die hij meekreeg vanuit de kleedkamer. De truitjes van Charleroi waren allesbehalve droog na afloop van de wedstrijd. Belangrijk is om dan het hoofd erbij te houden. “Als je zoveel energie verbruikt, ben je niet zo helder in je hoofd voor de keeper. Daarom gaf ik voorrang aan mijn teamgenoten toen zij beter geplaatst waren.”

Profiel Nkuba
Met Nkuba aan zijn zijde, wist Bayo precies wat zijn taken waren. "Hij heeft een beetje hetzelfde profiel als ik met zijn diepe gesprekken. Daarom ben ik teruggevallen, omdat hij ruimte innam. Hij is jonger dan ik en hij is sneller," glimlachte de Ivoriaan, opgelucht door de overwinning. "We zijn op de goede weg naar de top vier. We moeten erin geloven.