Golizadeh plaatst zich voor WK met Iran, VAE doet ook goede zaken

Golizadeh plaatst zich voor WK met Iran, VAE doet ook goede zaken

27-01-2022 20:25

Bert van Marwijk kende een prima donderdag met de Verenigde Arabische Emiraten. Datzelfde geldt voor Ali Golizadeh (Charleroi), die zich met Iran al heeft geplaatst voor het WK in Qatar.

VAE - Syrië 2-0
Voor de VAE was het van cruciaal belang om een overwinning te boeken op Syrië. In dat geval zouden Van Marwijk en co. de derde plek stevig in handen houden in de kwalificatiepoule. Die positie geeft aan het eind van de rit recht op een play-offticket. Vlak voor rust zaten de VAE op rozen, nadat Ciao de openingstreffer maakte. In de tweede helft werd de marge verdubbeld, waardoor Van Marwijk al langzaam mag denken aan de play-offs.

Iran - Irak 1-0
Jahanbakhsh stond tegenover de ploeg van Zeljko Petrović. Iran had aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor het WK in Qatar, terwijl Irak streed voor zijn laatste kans op de derde plek. Uiteindelijk kwam de ploeg van Jahanbakhsh als winnaar uit de bus, na een goal van Mehdi Taremi. Daardoor kan Iran zijn vliegtickets naar Qatar al boeken. Voor Irak wordt WK-kwalificatie een lastig verhaal.