Ajax net niet in dubbele cijfers tegen Maassluis, kwartfinale KNVB Beker bereikt

20-01-2022 23:00
3

Ajax heeft met speels gemak de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer Erik ten Hag haalde de dubbele cijfers net niet tegen de amateurs van Excelsior Maassluis: 9-0.

Het werd in de Johan Cruijff Arena al heel snel duidelijk dat er voor Excelsior Maassluis niet veel te halen viel. Ajax pakte al na negen minuten spelen de voorsprong. Nicolás Tagliafico schoot fraai raak van afstand en liet keeper Jean-Paul van Leeuwen kansloos.

Hiermee was de ban gebroken voor Ajax, dat in rap tempo afstand nam van de tegenstander. Niet gek, aangezien Excelsior Maassluis vanwege de coronamaatregelen al een flinke tijd geen competitievoetbal meer speelt en alleen maar mocht trainen. Door drie doelpunten van Danilo liep Ajax uit naar 4-0, Youri Regeer zorgde vlak voor rust met een goed schot voor de 5-0 ruststand.

De ruime voorsprong was voor Ajax-trainer Erik ten Hag een kans om een aantal talenten aan het werk te zetten. Voormalig Club Brugge-target Mohamed Daramy, Naci Ünüvar en Kristian Hlynsson kwamen na de rust binnen de lijnen. Ajax ging ook vrolijk verder met het maken van doelpunten. Danilo zorgde met zijn vierde voor de 6-0, terwijl Hlynsson en Daramy (2x) hun doelpuntjes ook meepikten: 9-0.

Het mooiste moment van de wedstrijd was daar in minuut 89: Devin Plank, die strijdt tegen een kwaadaardige tumor, kwam nog kort binnen de lijnen als invaller. Hij krijgt binnenkort te horen of hij weer helemaal schoon is en kwam door een erehaag van Ajax- en

Door de simpele overwinning gaat Ajax aanstaande zaterdag in de koker bij de loting voor de kwartfinales van de KNVB Beker. Dan wordt duidelijk wie de volgende tegenstander wordt van de ploeg van Ten Hag.