OFFICIEEL: Seraing wapent zich voor degradatiestrijd met aanvaller en verdediger

OFFICIEEL: Seraing wapent zich voor degradatiestrijd met aanvaller en verdediger

14 januari - 19:29
0

RFC Seraing is een versnelling hoger geschakeld op de winterse transfermarkt. Nadat het woensdag de komst van oude bekende Daniel Opare wereldkundig maakte, heeft het nu zelfs twee versterkingen in petto in de gedaanten van Molla Wagué en Maïdine Douane. Het doel mag duidelijk zijn: degradatie ontlopen.

Via de eigen website heeft Seraing op korte tijd een dubbele transfer aangekondigd. In de eerste plaats gaat het om de ervaren Wagué. Op zijn 31e heeft de Malinees al verschillende watertjes doorzwommen, onder meer bij Leicester City, Watford FC en Udinese. Nu komt hij over van FC Nantes. Bovendien deed Wagué ervaring op als international voor Mali, waarmee hij liefst vier Afrika Cups betwistte. Naar eigen zeggen vormen zijn positie- en kopspel zijn grootste troeven. 

Ervaring en jeugd kunnen perfect hand in hand gaan, moet Seraing gedacht hebben. Daarom hebben Les Métallos met Douane ook een jong veulen in huis gehaald. Voor de komst van de negentienjarige aanvaller moet het moederclub FC Metz bedanken, aangezien onze zuiderbuur daar (sinds recent pas) onder contract staat. Tot het einde van het seizoen mag hij zich op huurbasis uitleven bij Seraing. Naar verluidt is Douane een technisch onderlegde speler. 

De huidige transfernijverheid duidt erop dat Seraing er alles aan wil doen om actief te blijven op het hoogste niveau. Momenteel staan de Luikenaars voorlaatste, met vier punten achterstand op de eerste veilige plek. Na de winterstop wacht meteen een vette kluif met de komst van koploper Union Saint-Gilloise. Overigens stelde Seraing onlangs ook een nieuwe trainer aan: Jean-Louis Garcia moet het tij helpen keren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie