'Bonucci roept 'ik vermoord je' naar Inter-official en moet vrezen voor schorsing'

'Bonucci roept 'ik vermoord je' naar Inter-official en moet vrezen voor schorsing'

13-01-2022 14:49

Leonardo Bonucci dreigt te moeten brommen na zijn uitbarsten tijdens het verloren Supercoppa-duel met Internazionale van woensdagavond. Juventus ging in de laatste minuut van de verlenging onderuit tegen Internazionale en Bonucci ging langs de lijn tekeer tegen Inter-secretaris Cristiano Mozzillo.

Het incident was te zien op de officiële wedstrijdbeelden én op video's die vanuit het publiek werden gemaakt. Ti ammazzo, ik vermoord je, heeft de woedende Bonucci volgens Il Tempo geroepen. Het medium meldt dat er een officieel onderzoek is gestart en dat de 34-jarige verdediger moet vrezen voor een schorsing.

In de voorlaatste speelronde van het vorige Eredivisie-seizoen in Nederland deed zich een soortgelijk incident voor tijdens de wedstrijd tussen Ajax en VVV-Venlo. Zinédine Machach riep toen 'in the street I kill you, my friend' naar Devyne Rensch en die uitlatingen werden opgepikt door de microfoons langs het veld. Het leverde de toenmalige Napoli-huurling een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, op.