Courtois en Hazard bekeren voort: Real Madrid wint El Clasico

12-01-2022 22:33
2

Real Madrid heeft de halve finale van de Spaanse Supercopa gewonnen. Een onderlinge ontmoeting met aartsrivaal FC Barcelona werd na verlenging gewonnen: 2-3. Luuk de Jong was een van de doelpuntenmakers voor Barcelona.

De wedstrijd werd op neutraal terrein afgewerkt: in het King Fahd International Stadium te Riyad (Saudi-Arabië). Bij Real Madrid begon Thibaut Courtois in doel, terwijl Eden Hazard op de bank bleef.

Na een tam begin van beide kanten was de eerste kans voor Real Madrid. Marco Asensio schoot over, maar gaf zijn ploeg wel nieuwe energie. De openingsgoal viel kort daarna. Sergio Busquets verspeelde knullig de bal op het middenveld, Karim Benzema stuurde Vinícius jr. weg en de Braziliaan rondde vervolgens af.

Daarna was het woord aan Barcelona, dat via Luuk de Jong twee kansen kreeg om gelijk te maken. Thibaut Courtois hield tot twee keer toe een kopbal van de spits tegen, maar werd voor rust toch gepasseerd. Een voorzet van Ousmane Dembélé belandde gelukkig voor de voeten van De Jong, waardoor Courtois ongelukkig gepasseerd werd.

Goede tweede
De tweede helft haalde een hoger cijfer dan de eerste. Dat was vooral omdat beide ploegen meer op de aanval speelden en meer kansen kregen. Dembélé kreeg de eerste en daarna was het vooral Real Madrid dat gevaarlijk was. In de slotfase scoorde Benzema. De koning van Madrid stuitte eerst op Marc-André Ter Stegen, maar kreeg de bal daarna nog een keer en scoorde vervolgens wel. Daardoor was Real Madrid hard op weg naar de finale, maar daar stak Ansu Fati een stokje voor. Met nog zeven minuten op de klok kopte hij de gelijkmaker binnen.

In de verlenging trok Real Madrid de voorsprong voor de derde keer naar zich toe. Na klungelig verdedigen van Barcelona schoot Federico Valverde de bal van dichtbij binnen op aangeven van Rodrygo en na een slim overstapje van Vinícius. Barcelona vocht tot de laatste minuut voor een penaltyserie, maar zonder succes.

Real Madrid speelt aanstaande zondag de finale tegen de winnaar van Atlético Madrid - Athletic Bilbao.