Club Brugge wint oefenwedstrijd van Puskás Akadémia

Club Brugge wint oefenwedstrijd van Puskás Akadémia

08-01-2022 17:15 Laatste update: 17:23
21

Alfred Schreuder heeft zijn eerste zege als trainer van Club Brugge te pakken. Zaterdag won Blauw-Zwart immers een oefenmatch tegen Puskás Akadémia. Club Brugge versloeg de Hongaren met 1-0.

Schreuder zat eerder op de bank tegen Karlsruher. Die match eindigde op 0-0. Nu was het de bedoeling dat Club Brugge zou oefenen tegen Feyenoord, maar de Nederlanders trokken vanwege het coronavirus niet richting Marbella. Daarom werd naar een nieuwe tegenstander gezocht. Dat werd dus Puskás Akadémia uit Hongarije.

Tegen de Hongaren kon Schreuder geen beroep doen op Otasowie en Ricca. De twee spelers hebben positief getest op covid en kunnen een tijdje niet in actie komen. Ook Vanaken ontbrak zaterdag. De tweevoudige Gouden Schoen werd hij voorzorg aan de kant gehouden. Vanaken had nog last van een trap op zijn been.

De 1-0 eindstand stond al na twintig minuten op het scorebord. Het was Rits die de netten deed trillen. Het voorbereide werk was van Lang. Nadien kreeg Club Brugge nog enkele kansen, maar een tweede doelpunt zat er niet in voor Blauw-Zwart.