Veel teams wilden mij, maar Club Brugge was mijn number one

"Veel teams wilden mij, maar Club Brugge was mijn number one"

07-01-2022 07:15
6

Club Brugge heeft met Tajon Buchanan een nieuwe smaakmaker in de rangen. De Canadees is met 6,3 miljoen een dure transfer, maar voelt naar eigen zeggen geen druk. 

"Er waren veel teams die me wilden, maar Club Brugge was vanaf het begin my number one", aldus Buchanan bij Het Nieuwsblad. "Ik kende Club al van in de Champions League en ik zag hoe Jonathan David enorme stappen zette bij KAA Gent en dan hogerop ging. Toen Club kwam, sprak ik er met hem over en hij zei ook dat België een heel leuk land was. Maar sowieso was ik al overtuigd na de gesprekken met het bestuur en de trainer."

Zijn hoge transfersom heeft voor hem weinig invloed. "Dat is veel geld, maar ik voel geen druk. Ik besef wel dat een aanpassingsperiode nodig is, want hoewel de MLS steeds sterker wordt en heel wat topspelers heeft, is het Europese clubvoetbal toch een trapje hoger. Dat heeft Sam Vines, die dezelfde makelaar heeft en met wie ik vlak voor ik bij Club tekende nog iets ging eten, ook al ondervonden bij Antwerp."

Buchanan maakte woensdag al zijn debuut bij Club Brugge. Hij speelde één helft mee in de oefenwedstrijd tegen Karlsruhe, die eindigde op 0-0. De oefenwedstrijd tegen Feyenoord is afgelast.