Halve finale tussen Origi en Lokonga in League Cup uitgesteld na covid-uitbraak

Halve finale tussen Origi en Lokonga in League Cup uitgesteld na covid-uitbraak

05-01-2022 13:30 Laatste update: 14:14
2

Liverpool FC heeft een formeel verzoek ingediend om de halve finale van de Carabao Cup van donderdag tegen Arsenal FC uit te stellen. Liverpool speelde zondag 2-2 gelijk bij Chelsea FC en was toen al zonder hun manager Jürgen Klopp en drie spelers  - nadat zij positief hadden getest.

Ondertussen zijn er verdere tests uitgevoerd en werden er nog meer besmettingen in de ploeg gevonden. Hierdoor was de trainingssessie van dinsdag geannuleerd. 'In reactie hierop heeft de club de voorbereidingen in het AXA Training Centre stopgezet, wat betekent dat de training van het eerste elftal van dinsdag is afgelast', klinkt het op de officiële kanalen van de club. Het lijkt er dus sterk op dat we donderdag geen duel tussen Divock Origi en Albert Sambi Lokonga zullen zien.

Veertien leden
Jürgen Klopp, Roberto Firmino Barbosa de Oliveira, Joel Matip en Alisson Ramses Becker worden in hun quarantaine nu vergezeld door maar liefst veertien andere leden van Liverpool. Bij Liverpool is nu ook de Nederlandse interim-coach Pepijn Lijnders besmet met het coronavirus. Lijnders leidde het duel tegen Chelsea, maar nu lijkt Liverpool dus ook zonder trainer te zitten.

'The Reds hebben een formeel verzoek ingediend bij de EFL om de wedstrijd te verplaatsen nadat er nog meer verdachte positieve tests waren geregistreerd bij spelers en stafleden, naast andere factoren die van invloed zijn op de selectie, waaronder ziekte en blessures', viel te lezen in de verklaring van de club.

Midweeks
De club wacht momenteel op een beslissing van de EFL. Bij Liverpool hopen ze op een uitstel van de wedstrijd. Ze krijgt echter te maken met nog meer problemen. De Carabao Cup-finale staat gepland voor 27 februari en er zijn weinig tot geen ‘midweeks’ beschikbaar voor de finale. Klopp zou de halve finale liever in één ronde beslist zien worden.

Update: De wedstrijd tussen Arsenal en Liverpool gaat niet door. Vanwege coronabesmettingen bij Liverpool is daar een streep doorgezet. De halve finale van de League Cup begint nu op 13 januari op Anfield. De return is een week later in het Emirates Stadium: de volgorde van de wedstrijden is dus veranderd.