OFFICIEEL: KV Oostende shopt bij Waasland-Beveren en haalt flankaanvaller

OFFICIEEL: KV Oostende shopt bij Waasland-Beveren en haalt flankaanvaller

04-01-2022 16:46
6

KV Oostende heeft na Kyle Duncan de tweede winterversterking gepresenteerd. Flankaanvaller Alessandro Albanese komt over van Waasland-Beveren, dat staat te lezen op de officiële kanalen van KVO.

De 20-jarige Albanese tekent een contract tot 2025 aan de kust. In de jeugd ging hij van Standard naar Porto en daarna naar het Duitse Hoffenheim. Vervolgens ging hij naar Eintracht Frankfurt en kwam hij in 2020 terecht bij Waasland-Beveren, daar speelde hij dit seizoen maar 117 minuten.

Gauthier Ganaye is in de wolken. “Alessandro is een speler die perfect past in onze filosofie: jong, gretig en nog enorm veel progressiemarge. Bovendien is hij een jonge Belg, wat altijd mooi meegenomen is. Door omstandigheden speelde hij de laatste paar maanden minder bij Waasland Beveren maar dat staat los van de kwaliteiten die hij heeft.”

Vorig seizoen scoorde hij nog tegen KV Oostende (2-0, red.). “Dat hebben we al gezien toen we vorig seizoen tegen Waasland Beveren speelden. We zaten tot nu toe ook met een relatief smalle kern – onder andere door blessures – dus we wilden onze kern wat breder maken. Alessandro heeft de kwaliteiten om een bepaald spelbeeld te doen kantelen. Hij kan energie en acties brengen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie