Spectaculaire Premier League-topper tussen Chelsea en Liverpool blijft onbeslist

02-01-2022 19:27 Laatste update: 19:35
3

Chelsea en Liverpool zijn het nieuwe jaar begonnen met een gelijkspel. Een spannende topper op Stamford Bridge eindigde in een 2-2 gelijkspel, waar beide ploegen niets mee opschieten. Manchester City is de grote winnaar.

Het nieuwe jaar rustig beginnen was er voor Chelsea en Liverpool niet bij. Bij Chelsea stond Romelu Lukaku in de spotlights. De Belgische spits gaf in een interview aan niet blij te zijn met de huidige situatie. Dat werd breed uitgemeten in de pers en manager Thomas Tuchel liet hem buiten de selectie. Daarom stond Kai Havertz in de spits bij Chelsea. Bij Liverpool ontbrak de positief geteste Jürgen Klopp, waardoor assistent Pepijn Lijnders de honneurs waarnam.

Op Stamford Bridge was de eerste kans (Mohamed Salah stuitte op Edouard Mendy) en eerste goal voor Liverpool. De jonge Trevoh Chalobah schatte een lage bal verkeerd in, waardoor Sadio Mané er vandoor ging en Mendy passeerde: 0-1. Voor Mané was het zijn eerste goal in negen wedstrijden. De tweede kans voor Liverpool werd ook meteen omgezet in een doelpunt. Marcos Alonso liet zich foppen door Salah, die Mendy in de korte hoek passeerde.

Ondanks dat Chelsea al na 24 minuten spelen lamgelegd leek, bleef het tempo moordend hoog. De Londenaren kwamen goed weg nadat de arbitrage Mason Mount géén rood gaf na een harde overtreding en kwamen voor rust zelfs terug in de wedstrijd.

In de tweede helft was Liverpool meerdere malen bij een nieuwe voorsprong, maar tot twee keer toe bracht Mendy redding. Een paar minuten later redde Caoimhin Kelleher Liverpool. Chelsea rook bloed in de slotfase en was dicht bij de voorsprong, maar kreeg die niet.

Door de puntendeling in Londen blijft Chelsea tweede in de Premier League. Het telt één punt meer dan Liverpool, dat een match minder gespeeld heeft.