Vandenhaute: Ik heb de impact van de functie als voorzitter eigenlijk onderschat

Vandenhaute: "Ik heb de impact van de functie als voorzitter eigenlijk onderschat"

30-12-2021 17:44

Bijna een jaar geleden, aan het begin van 2021, werd Wouter Vandenhaute officieel benoemd tot voorzitter van RSC Anderlecht. Het zal hem, net als de vele fans van de club, plezier doen dat het weer de goede kant lijkt uit te gaan met paars-wit. Als 'president' is Vandenhaute natuurlijk meer dan ooit het uithangbord.

Die rol brengt toch andere dingen met zich mee dan Vandenhaute zelf vooraf gedacht had. Dat merkt hij aan de reactie van andere mensen. "Eigenlijk heb ik die functie wat onderschat", geeft Vandenhaute toe bij voetbalpodcast MidMid. Niet geheel onbegrijpelijk, aangezien Anderlecht de voorbije maanden door zwaar weer ging, onder meer op financieel vlak en op basis van de sportieve resultaten.

Waarom zou een mens überhaupt zo'n uitdagende rol tot zich willen nemen? "Voor mij gaat het meer over verantwoordelijkheid dan over macht. Ik voel mij heel verantwoordelijk voor de club en ik ga dat goed proberen doen", vat de Anderlecht-voorzitter zijn gevoel samen. 

Het eindejaar heeft Vandenhaute alvast een boost van vertrouwen gegeven voor de start van het nieuwe jaar. Anderlecht rondde 2021 af met een zestien op achttien in de Jupiler Pro League én kwalificatie voor de halve finales van de Croky Cup, waar met KAS Eupen een op papier haalbare tegenstander wacht. Op 16 januari hervat paars-wit meteen met de beladen kraker met Standard Luik.