Verbeke vindt Anderlecht geen titelkandidaat: “De stabiliteit ontbreekt nog”

Verbeke vindt Anderlecht geen titelkandidaat: “De stabiliteit ontbreekt nog”

29-12-2021 07:47
19

RSC Anderlecht boekte weer een verlies van 29 miljoen euro. Een faillissement is dan wel vermeden door de kapitaalsverhoging, maar er is nog een lange weg te gaan. Dat weet ook Peter Verbeke, die een interview gaf aan Het Laatste Nieuws.

Verbeke spreekt onder meer over de ambities. “Op financieel vlak houden we de komende vijf jaar géén rekening met een titel of Champions League-deelname - wat niet wil zeggen dat we er niet alles aan zullen doen om toch kampioen te spelen. Als we sportief boven verwachting presteren, zal ons businessplan sneller uitgevoerd kunnen worden. Maar zelfs als we nog eens Europees voetbal mislopen, kan ons plan - mits wat vertraging - slagen. Net omdat we met alle scenario's rekening gehouden hebben.”

Dit seizoen is Anderlecht sterk bezig. Toch vindt Verbeke Anderlecht geen titelkandidaat. “Neen, daarvoor zijn er nog te veel ups en downs. Ook onze resultaten tegen de topploegen waren tot dusver niet goed genoeg. De stabiliteit ontbreekt nog wat, zelfs al lijkt die er de laatste weken stilaan te komen op het veld en in de keuzes van Vincent. Naar mijn mening blijft de situatie toch precair. Ik zit nog niet in mijn comfortzone. Onze ambitie blijft play-off 1 halen en een Europees ticket bemachtigen. Dat is de grootste uitdaging voor het financiële plan.”