Torrente vroeg Holzhauser niet laatste man te spelen: “Dat bewijst die rode kaart

Torrente vroeg Holzhauser niet laatste man te spelen: “Dat bewijst die rode kaart"

28-12-2021 23:40
1

Het rommelt in de spelersgroep bij K. Beerschot V.A.. Alsof de 0-7-pandoering tegen RSC Anderlecht en de troosteloze rode lantaarn aan de winterstop nog niet voldoende waren, besloot Raphaël Holzhauser ook nog eens zijn eigen tactische goesting te doen, zonder medeweten van coach Javier Torrente. Die slaat en zalft het voorval weg.

Het was een erg opmerkelijke gewaarwording tijdens Beerschot-Anderlecht: bij een 0-2-tussenstand trok Holzhauser zich plots terug tot op de positie van laatste man in de vijfmansachterhoede. Die omschakeling pakte dramatisch uit, aangezien de Oostenrijker niet scherp verdedigde op de 0-3 én een rode prent onder zijn neus geduwd kreeg toen hij de doorgebroken Christian Kouamé onbeholpen neermaaide.

De feiten op zich waren al meelijwekkend, maar als klap op de vuurpijl geraakte na afloop van de partij bekend dat Holzhauser op eigen initiatief handelde. Lees: zonder medeweten noch toestemming van zijn coach. Torrente bevestigt bij Sporza: “Het is duidelijk dat wij hem daar nooit zouden zetten.”

Slaan en zalven
Ondanks de rebellie van zijn sterspeler wilde Torrente hem niet zomaar met de vinger wijzen. Integendeel, hij tracht een verklaring te vinden. “In zijn rol achter de spitsen kwam Rapha amper aan de bal. Dan zak je en soms eindig je dan tussen de centrale verdedigers om meer betrokken te raken bij de opbouw”, legt de Argentijn de mogelijke gedachtegang van Holzhauser uit.

Toch zal het bij deze ene keer blijven, verzekert Torrente. "Hij is geen verdediger, dat weet hij ook. En dat bewijst ook die rode kaart. Nogmaals: hij is geen centrale verdediger. Einde discussie", klinkt het eerder kortaf. Ongetwijfeld zal er de komende dagen en weken binnenkamers verder gesproken worden over het voorval.