Vanhaezebrouck kon Union niet ontwrichten: Elk een punt is een correcte weergave

Vanhaezebrouck kon Union niet ontwrichten: "Elk een punt is een correcte weergave"

26-12-2021 22:15 Laatste update: 22:32
6

De aantrekkelijke affiche tussen Royal Union Saint-Gilloise en KAA Gent heeft een spreekwoordelijke muis gebaard. Beide ploegen waren de laatste weken in bloedvorm, maar trachtten elkaars sterktes vooral te neutraliseren. Hein Vanhaezebrouck kon best leven met het resultaat dat uit die aanpak mondde.

In zijn post-wedstrijd-interview gaf de Gentse trainer min of meer toe dat hij vooraf voor een gelijkspel had getekend. "We hebben een punt, dat is een correcte weergave van een wedstrijd met weinig kansen langs beide kanten", vatte Vanhaezebrouck de partij samen bij Het Laatste NieuwsOp het vlak van verdedigende organisatie had hij geen reden tot klagen. Offensief zag hij iets te weinig kwaliteit aan de bal.

Doelrijpe mogelijkheden waren daardoor schaars. "Er zijn er een paar geweest, maar het zou een beetje tegen de gang van het spel in geweest zijn als we hier gewonnen hadden", geeft Vanhaezebrouck toe. Zo sluit Gent een bijzonder druk najaar van 2021 af met een puntje. "We hebben match 36 afgewerkt, tegen de beste ploeg van onze competitie, die los op kop staat. Dan moet je uiteindelijk tevreden zijn als je hier 0-0 speelt."

Ondanks een eerder zwakke competitiestart wil Vanhaezebrouck enkel het positieve onthouden. "We gaan naar de achtste finales in Europa, we zitten in de halve finale van de beker en we zijn nog altijd in de running voor Play-Off 1. Dat is fantastisch", luidt zijn conclusie. Na Nieuwjaar is Gent de enige Belgische ploeg die nog op drie fronten actief zal zijn.