Club Brugge verslaat Oud-Heverlee Leuven en plaatst zich voor de halve finales

23-12-2021 22:56
7

De vier halvefinalisten van de Beker van België zijn bekend. KAS Eupen, KAA Gent en RSC Anderlecht krijgen het gezelschap van Club Brugge. Blauw-Zwart won donderdag met 4-1 van Oud-Heverlee Leuven.

Vorig seizoen waren de kwartfinales het eindstation van Club Brugge. Blauw-Zwart wilde beter doen en Philippe Clement nam dan ook geen risico's. De trainer van Club Brugge bracht zijn sterkste elf aan de aftrap, inclusief kapitein Vormer. Bij OHL viel de basisplaats van Club Brugge-huurling Vlietinck op.

In het begin van de partij ontdekte Kaba dat Mignolet zijn vorm terug had. De doelman voorkwam een achterstand van Club Brugge. Iets voor het halfuur opnieuw pech voor de bezoekers, Vlietinck moest geblesseerd naar de kant.

Pas vijf minuten voor de rust kon Club Brugge op voorsprong komen. De Ketelaere deed de netten trillen. Daarna was het een tijdje wachten alvorens de VAR haar fiat gaf voor het doelpunt. Door het getreuzel kregen we een lange blessuretijd. Daarin kon Blauw-Zwart via Balanta opnieuw scoren na een fout van Runarsson. 2-0 aan de rust.

In het begin van de tweede helft was de concentratie bij de thuisploeg even weg. Mercier bracht OHL terug in de match. Na de 2-1 kwam de focus terug bij Club Brugge. De Ketelaere zette goed druk, pakte de bal af en bediende Lang. De Nederlander zette de 3-1 op het bord. In het slot van de partij pikte ook nog Vanaken zijn doelpuntje mee.