Club Brugge liep toptalent mis: "Zelfs met Clement gesproken"

21 december om 12:00
Laatste update: 21 december om 12:03

Zien we Koni De Winter binnenkort al bij de Rode Duivels? De negentienjarige verdediger maakte al zijn debuut bij de A-ploeg van Juventus. Nochtans zat hij afgelopen zomer ei zo na bij Club Brugge

Club wilde De Winter heel graag huren als vervanger voor Odilon Kossounou. "Ik stond persoonlijk open voor een uitleenbeurt", aldus De Winter bij Het Belang Van Limburg. "Er is zelfs een gesprek geweest met Philippe Clement. Het enige dat ontbrak, was een akkoord op clubniveau. Maar met wat ik vandaag weet, ben ik blij dat ik bij Juventus ben gebleven."

In maart plant bondscoach Roberto Martinez een oefenstage voor minder ervaren Duivels. Mag De Winter ook mee? "Uiteraard hoop ik dat ik mee mag. Dat zou een mooie ervaring zijn. Een echt gesprek met Martinez is er nog niet geweest. Af en toe komt hij wel hallo zeggen in de kleedkamer van de nationale beloften."

De Winter zit inmiddels aan 92 speelminuten voor Juventus, al wacht hij wel nog op zijn debuut in de Serie A. Daar zat hij al zes keer in de wedstrijdselectie, maar mocht hij nog niet invallen.