Geen rust voor De Bruyne, Lukaku en co: Premier League voetbalt tijdens feestdagen

Geen rust voor De Bruyne, Lukaku en co: Premier League voetbalt tijdens feestdagen

20-12-2021 21:30

De Premier League-clubs komen gewoon in actie tijdens de feestdagen, hoewel ze momenteel geplaagd worden door coronabesmettingen. Dat is de uitkomst van overleg tussen de twintig clubs.

Het coronavirus houdt aardig huis in Groot-Brittannië. Alleen het afgelopen weekeinde moesten er al zes duels worden uitgesteld in de Premier League, omdat clubs niet voldoende spelers op de been konden brengen. De teams die wél in actie kwamen moesten vaak bovendien de nodige spelers missen.

De clubs overwogen daarom om het programma tijdens de feestdagen aan te passen. De twintigste speelronde, die op 28 december begint, zou mogelijk worden geschrapt om de clubs meer lucht te geven op de bomvolle speelkalender. Zover komt het echter niet. De clubs hebben besloten om gewoon door te spelen, meldt onder meer de BBC. Voorwaarde is wel dat clubs over tenminste dertien spelers uit de A-selectie kunnen beschikken.

De Engelsen zijn huiverig om duels uit te stellen, omdat er weinig ruimte is op de kalender om ze later weer in te halen. Om de clubs toch enigszins te ontlasten zullen er in de derde en vierde ronde van de FA Cup geen replays zijn.

Overigens hoopte Liverpool-manager Jürgen Klopp dat het programma aangepast zou worden. "Het is onmogelijk, we hebben de spelers gewoonweg niet. Op Tweede Kerstdag en twee dagen later spelen is gewoon niet mogelijk. Natuurlijk willen we spelen, maar we hebben hulp nodig met het schema", liet hij zondag weten.
De Engelse fans zijn ook welkom bij de wedstrijden. De Premier League is één van de weinige competities in Europa waar de stadions volledig vol zitten. Dat blijft zo tijdens de kerstdagen en Oud en Nieuw. Supporters moeten wel een coronatoegangsbewijs hebben.