Manchester City vergroot zorgen Newcastle, Chelsea stelt teleur

Manchester City vergroot zorgen Newcastle, Chelsea stelt teleur

19-12-2021 17:00

Manchester City met Kevin De Bruyne in de basis heeft de problemen voor Newcastle United alleen maar groter gemaakt. De wedstrijd eindigde in 0-4 en was na 27 minuten al beslist.

De goal van Ruben Dias na vijf minuten zette de toon voor de rest van de wedstrijd, waarin Man City vele malen sterker was. Voor Newcastle was er geen houden aan, al bleef de 0-1 relatief lang op het scorebord staan. Joao Cancelo schoot na 27 minuten prachtig r

Man City had er zomaar een monsterscore van kunnen maken, maar daarvoor ontbrak de noodzaak. Het werd uiteindelijk 0-4 door goals van Riyah Mahrez (na 63 minuten) en Raheem Sterling (86e minuut).

De voorsprong van Man City op Liverpool bedraagt vier punten, maar The Reds spelen later op zondag nog uit bij Tottenham Hotspur.

Wolverhampton - Chelsea 0-0
Chelsea zonder Romelu Lukaku (covid) heeft in de strijd om de landstitel dure punten laten liggen bij Wolverhampton Wanderers met Leander Dendoncker 90 minuten tussen de lijnen, waar het 0-0 werd. Chelsea kwam na een kwartier goed weg door een afgekeurde Wolves-goal van Daniel Podence. Daarna kreeg Dendoncker een grote kans op 1-0, maar de bal wilde er niet. 

Chelsea stelde de gehele wedstrijd teleur en kreeg pas tien minuten voor tijd een grote mogelijkheid, die om zeep werd geholpen door Christian Pulisic.