Keert Vanheusden terug naar België? Als hij de komende matchen niet speelt

Keert Vanheusden terug naar België? "Als hij de komende matchen niet speelt"

17-12-2021 20:30
6

Zoals afgesproken werd Zinho Vanheusden afgelopen zomer door Standard verkocht aan Inter. De Italiaanse club betaalde zestien miljoen euro en stalde de verdediger meteen bij Genoa. Een groot succes werd dat echter nog niet.

De verdediger begon nochtans goed aan het seizoen bij de club, maar verdween nadien naar de bank en viel uiteindelijk ook uit met een blessure. Onder nieuwe coach Andriy Shevchenko lijkt Vanheusden nu wel een nieuwe kans te krijgen, al is de verdediger nog steeds geen vaste waarde.

Het is niet ondenkbaar dat Vanheusden Genoa dan ook verlaat."Misschien keert hij terug naar Inter, misschien praten ze over een terugkeer naar de Jupiler Pro League als hij de komende matchen niet zou spelen", zegt vader Johan Vanheusden bij La Capitale.

"Wij blijven echter kalm. Zinho kon al heel wat grote matchen spelen tegen clubs als Inter en Napoli. Dit seizoen staat in het teken van het aanpassen aan de Serie A, wat toch van een ander niveau is dan in België", geeft hij aan.

Vanheusden wordt nog tot het einde van het seizoen gehuurd van Inter, waar hij nog een contract tot medio 2026 bij heeft. De verdediger kwam tot dusver negen keer uit voor Genoa, waarvan vijf keer in de basis.