OFFICIEEL: Inter maakt contractontbinding Eriksen bekend: 'Per sempre Nerazzurro'

OFFICIEEL: Inter maakt contractontbinding Eriksen bekend: 'Per sempre Nerazzurro'

17-12-2021 09:11 Laatste update: 15:28
1

Christian Eriksen is binnenkort transfervrij. De Deense aanvallende middenvelder is het eens geworden met zijn club Internazionale over het verscheuren van zijn contract.

Beide partijen zijn het erover eens dat het het beste is voor Eriksen om zijn heil elders te zoeken en Fabrizio Romano weet te melden dat er binnenkort officieel gemeld wordt dat de Deen clubloos is. Op dat moment kan hij gaan en staan waar hij wil: Odense BK zou al een lijntje hebben uitgegooid, maar geruchten linken hem ook aan Ajax.

Eriksen mag niet meer in de Serie A voetballen, aangezien hij een defibrillator heeft. De spelmaker kreeg die nadat hij op het afgelopen EK in het groepsduel met Finland in elkaar zakte met een  hartstilstand. In de meeste andere landen is voetballen met een defibrillator wel toegestaan. In de Eredivisie mag het sowieso, aangezien Daley Blind een ICD-kastje heeft.

Update: Christian Eriksen is officieel clubloos. De Deense aanvallende middenvelder heeft geen contract meer bij Internazionale, dat vrijdag bekend heeft gemaakt dat in onderling overleg is besloten om de verbintenis stop te zetten. Eriksen heeft een defibrillator en mag daardoor niet voetballen in de Serie A.