'Barça kan Luuk de Jong kwijt bij twee clubs: mogelijke ruildeal met Sánchez'

'Barça kan Luuk de Jong kwijt bij twee clubs: mogelijke ruildeal met Sánchez'

15-12-2021 20:29

Luuk de Jong domineert woensdagavond de Catalaanse pers. Fenerbahçe heeft volgens Mundo Deportivo belangstelling voor de Oranje-international, die door FC Barcelona wordt gehuurd van Sevilla. Maar Internazionale zou óók in de markt zijn.

Volgens Mundo Deportivo heeft Fenerbahçe plannen om De Jong in januari naar Istanbul te halen. Een vertrek van de 31-jarige spits hangt al langer in de lucht. Barcelona en trainer Xavi Hernández zouden geen prijs meer op hem stellen en De Jong zou zelf ook inzien dat er weinig perspectief is in Camp Nou.

Dat Fenerbahçe wordt genoemd als mogelijke bestemming is opvallend. In de zomer was rivaal Besiktas nog concreet voor De Jong. Barcelona werkt graag mee aan een transfer van de Nederlander, wiens salaris volledig is overgenomen van Sevilla. Bovendien betaalt Barça een huursom van één miljoen euro. Als Fenerbahçe toeslaat, betekent dat een besparing van een half miljoen.

Inter
Kort na het nieuws van Mundo Deportivo kwam Diario Sport met een compleet andere naam op de proppen: Internazionale zou zich hebben gemeld om De Jong vanaf januari te huren. In ruil daarvoor krijgt Barcelona de beschikking over Alexis Sánchez, die tussen 2011 en 2014 al in Camp Nou speelde.

De Jong maakte eind augustus op voorspraak van Ronald Koeman de overstap naar Barcelona. Sinds het ontslag van de trainer stond hij één keer in de basis. Dat was afgelopen zondag tegen Osasuna (2-2). Na de wedstrijd kreeg De Jong weer bakken met kritiek over zich heen in de Spaanse pers.