Moura spreekt over Ajax-leed: 'Ik hoop op een beter resultaat, dat gun ik ze'

Moura spreekt over Ajax-leed: 'Ik hoop op een beter resultaat, dat gun ik ze'

15-12-2021 19:00
2

Lucas Moura heeft een charmeoffensief ingezet richting Ajax en zijn fans. De Braziliaan realiseert zich dat zijn hattrick in de halve finale van de Champions League in 2019 voor veel verdriet in Amsterdam heeft gezorgd.

De aanvaller maakte diep in blessuretijd de beslissende 2-3, waardoor niet Ajax maar Tottenham Hotspur de finale van het miljardenbal haalde. Dat dat lukte, vindt Moura nog altijd een prestatie van formaat. "Het team van Ajax was zonder twijfel echt heel sterk", zegt hij tegen ELF Voetbal. "Een team vol goede spelers, van wie twee eruit sprongen: Dusan Tadic en Hakim Ziyech. Twee grote spelers. Jongens van wie het publiek iets bijzonders verwacht wanneer ze aan de bal komen."

Moura herinnert zich zijn goals alsof het de dag van gisteren was, maar weet ook nog hoe het publiek van Ajax reageerde na het laatste fluitsignaal. "Ik merkte en weet dus dat de supporters van Ajax supertrots waren op hun team. Dat is ook terecht. Ajax is een fantastische club, ook vanwege de campagne die ze dat seizoen draaiden."

De Amsterdammers zijn dit seizoen ook doorgedrongen tot de knock-outfase van de Champions League. Moura hoopt dat ze het ver zullen schoppen en komt met mooie woorden voor de Amsterdammers. "Ajax is een grote club met grote spelers, dus ik twijfel er niet aan dat ze snel opnieuw zullen deelnemen aan de halve finale van de Champions League. Hopelijk dan met een beter resultaat. Dat gun ik ze van harte."