Opmerkingen Storck (KRC Genk) in vraag gesteld: “Zijn uitspraken waren ongehoord”

Opmerkingen Storck (KRC Genk) in vraag gesteld: “Zijn uitspraken waren ongehoord”

14-12-2021 09:11
16

Bernd Storck is niet ideaal gestart bij KRC Genk. Meteen werden de Limburgers in Europa uitgeschakeld door Rapid Wien. Rene Vandereycken laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de situatie.

Vandereycken stelt zich vragen over de uitspraken van Storck na afloop. “Ik heb vraagtekens bij de manier waarop Bernd Stork aan zijn opdracht is begonnen bij Genk. Niet omwille van de nederlaag in Gent, wel door de manier waarop hij zijn spelers kleineerde na Rapid Wien. Storck zei dat hij nog nooit een ploeg had gezien die tactisch zoveel fouten maakte, dat hij niet had gedacht dat het tactisch niveau van zijn spelers zo laag was en dat ze op dat vlak niet zijn opgeleid.”

Storck leek alles en iedereen aan te vallen bij KRC Genk. “Daarmee viel hij niet alleen de spelers aan, maar ook zijn voorganger en zelfs jeugdopleiders, onder meer die van KRC Genk. Zijn spelers werden misschien niet opgeleid naar zijn ideeën, dat is mogelijk, maar dat ze niets zouden hebben aangeleerd, is onzin. Hij zei dat ze als staf anderhalf uur nodig hadden om alle fouten van de eerste twintig minuten te bespreken. Zulke dingen hou je intern.”

Na KAA Gent was Storck alvast positiever. “Nu gebruikte hij het om zijn groep naar buiten toe met de grond gelijk te maken. Spelers reageren verschillend op zulke uitspraken en gezien de diversiteit van de Genkse spelersgroep heeft hij daarmee sowieso een risico genomen. Na Gent was hij plots positief. Zit daar dan een strategie achter? Ik hoop voor hem en Genk dat hij zijn ploeg op de rails krijgt, maar zijn eerste communicatie overtuigde niet.”