Vanhaezebrouck loodst Gent weer naar hogere sferen: Ons wagonnetje aangehaakt

Vanhaezebrouck loodst Gent weer naar hogere sferen: "Ons wagonnetje aangehaakt"

12-12-2021 22:29 Laatste update: 22:55

KAA Gent heeft het goede ritme helemaal te pakken. Tegen KRC Genk pakte het haar vierde zege op rij in de Jupiler Pro League: 1-0. Daardoor komt de ploeg weer tot op twee punten van een plek in de Champions Play-Off. Dat is ook een tevreden Hein Vanhaezebrouck niet ontgaan.

Op de persconferentie na afloop van de partij zag Vanhaezebrouck voornamelijk positieve zaken. "Dit is een belangrijke overwinning tegen een ploeg die normaal een concurrent is voor de Champions Play-Off", verwees de trainer naar de slagkracht van Genk. "Zij beschikken over heel veel offensieve kwaliteiten." Toch slaagde Gent er nu voor de tweede keer in om de nul te houden tegen de vicekampioen, want in Genk won het al met 0-3, bracht Vanhaezebrouck in herinnering.

Over de wedstrijd zelf kon Vanhaezebrouck hoofdzakelijk tevreden zijn. "Zeker in de eerste helft hadden we het betere van het spel", analyseerde hij. Graag had hij wel nog een doelpuntje extra tegen de touwen zien vliegen. "Blijft het op 1-0, dan blijf je goed in organisatie. De tweede helft waren we toch iets minder fris om het goed uit te spelen, vooral voorin waardoor we het niet hebben afgemaakt op momenten dat het kon."

Over het algemeen kwamen De Buffalo's eigenlijk zelden tot nooit in verlegenheid. "Een heel volwassen prestatie van mijn team, ik zie jongens opstaan op dat vlak", besloot Vanhaezebrouck. De huidige hoogconjunctuur heeft Gent ook weer naar de bovenste regionen van de stand geloodst. "Het was broodnodig om op te schuiven, we hebben ons karretje aangehaakt aan de rest van de wagons, maar we zijn er nog niet. Het zal knokken blijven. Vanaf woensdag zal het weer een moeilijke zijn, in Mechelen", keek Vanhaezebrouck al vooruit.