Tandeloos Genk blijft sukkelen en gaat ook onderuit tegen KAA Gent

Tandeloos Genk blijft sukkelen en gaat ook onderuit tegen KAA Gent

12-12-2021 20:18
55

KRC Genk blijft in de hoek waar de klappen vallen zitten. Na de uitschakeling in Europa pakt het ook geen punten meer in de competitie. Tegen KAA Gent liep het fout af en verloor het met 1-0.

Door coronazorgen zag Bernd Storck Lucumi, Cuesta en Arteaga al uitvallen, waardoor het stevig zoeken was bij Genk. Zoeken voor de trainer, maar ook voor de spelers. Ze hadden het moeilijk om de juiste pass te vinden, waar Gent ook van kon profiteren.

De Buffalo's waren baas in de openingsfase en kregen enkele goede kansen. Na een half uur voetballen was het uiteindelijk ook raak dankzij een treffer van Julien De Sart. Een flinke klap voor KRC Genk, dat het moeilijk had om een antwoord te vinden.

Zoekend Genk
Voor KAA Gent leek het na dat doelpunt niet echt meer van moeten en leunde het achterover. Het gaf Genk de mogelijkheid om zich in de tweede helft weer in de wedstrijd te knokken en het balbezit op te eisen.

Echt profiteren deden de Limburgers daar echter niet van. Sinan Bolat werd een paar keer aan het werk gezet, Kristian Thorstvedt raakte ook nog de lat, maar een doelpunt viel niet. Het bleef 1-0, waardoor Gent de drie punten thuis houdt.

Door die zege nestelt Gent zich op de zesde plek in de stand, op twee punten van Sporting Charleroi (de nummer vier). KRC Genk blijft steken op een elfde plek met 22 punten uit achttien partijen. Dat zijn er slechts drie meer dan nummer zestien Cercle Brugge en vijf meer dan Zulte Waregem, dat later nog in actie komt tegen Club Brugge.