Openda blijft scoren voor Vitesse, straffe statistieken voor Club Brugge-huurling

Openda blijft scoren voor Vitesse, straffe statistieken voor Club Brugge-huurling

13-12-2021 07:45 Laatste update: 20:16
15

Loïs Openda heeft de weg naar doel de voorbije weken bijzonder makkelijk gevonden. De huurling van Club Brugge blijft maar scoren voor Vitesse en kan enkele mooie cijfers voorleggen.

Na 24 partijen voor Vitesse zit de aanvaller inmiddels aan twaalf doelpunten voor de Nederlandse club. Een groot aandeel van die doelpunten wist hij pas de laatste twee maanden te scoren.

Op 3 oktober scoorde hij zijn eerste competitiedoelpunten tegen Feyenoord. Sindsdien zit hij aan
negen competitiedoelpunten voor Vitesse dit seizoen. Geen enkele speler deed sinds oktober ook beter dan Openda in de Eredivisie.

Dankzij die doelpunten heeft Openda zich ook in de geschiedenisboeken van Vitesse geschreven. Zo is onze landgenoot nog maar pas de tweede speler in de geschiedenis van de club die twee keer op rij twee keer kan scoren in een competitiewedstrijd. Enkel Wilfried Bony, voormalig speler van Vitesse en Manchester City, deed het hem voor in 2012.

Met zijn twaalf doelpunten heeft Openda ook bijna zijn totaal van vorig seizoen verbeterd. Toen was de huurling van Club Brugge goed voor dertien doelpunten in 38 partijen.