Met longproblemen kampende Kimmich wil zich alsnog laten vaccineren

Met longproblemen kampende Kimmich wil zich alsnog laten vaccineren

12-12-2021 13:40
17

Joshua Kimmich wil zich nu toch laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft de veelbesproken middenvelder van Bayern München laten weten bij de ZDF.

Kimmich veroorzaakte eind oktober veel ophef in Duitsland, toen hij bekendmaakte zich niet te willen laten vaccineren. "Omdat ik mijn vraagtekens heb bij het feit dat er weinig studies zijn gedaan naar de gevolgen op lange termijn", zei hij. Zijn standpunt kwam nog eens extra onder een vergrootglas te liggen, nadat hij in november tot twee keer toe in quarantaine moest omdat hij in contact was geweest met een besmet persoon. Vervolgens testte de Duits international ook zelf positief.

Kimmich wil nu alsnog de prik halen. Hij betreurt dat hij dit niet eerder heeft gedaan. "Het was moeilijk voor mij om met mijn angsten en zorgen om te gaan, daarom heb ik zo lang gewacht", vertelt de 26-jarige middenvelder aan de Duitse omroep. Bayern liet donderdag weten dat Kimmich dit kalenderjaar niet meer in actie komt doordat hij longproblemen heeft overgehouden aan zijn besmetting.

Der Rekordmeister zat zelf overigens behoorlijk met de kwestie in de maag, aangezien meerdere spelers het virus opliepen. De club besloot om niet-gevaccineerde spelers die in quarantaine moeten nog maar de helft van het salaris uit te betalen.